jovan_djordjevicJovan Đorđević, profesor srpskog jezika i književnosti, osnivač je izdavačke kuće „Zlatna knjiga“ u kojoj je objavljeno niz edukativnih izdanja namenjenih deci i kuće „Zvezdana prapšna“, u kojoj objavljuje svoje knjige.

Organizator je i realizator dečijih programa i izleta „Upoznajmo Srbiju“, osnivač Škole bontona, organizator programa popularne nauke.

Putujući sa eminentnim umetnicima, književnicima, glumcima, naučnicima, govorio je na mnogobrojnim scenama o lepoti dečije duše, o dobrom obrazovanju i radovanju životu. Leto provodi na brodovima govoreći putnicima o istoriji i lepotama Beograda.

J. Đorđević je autor knjiga: „Šareni svet kazivanja 1-6“, „Tajna vekovnog blaga“, „Lepota vekovnog stvaranja“ i devet edukativnih kalendara (učila) namenjenih školama. Organizator je i autor knjige putopisa „Korak ispisan perom“ sa još 42 autora.

Knjige „Šareni svet kazivanja 1-6“ su nastale na osnovu ispričanih priča, na Prvom programu RTS-a, u okviru emisije „Žikina šarenica“, posle osam godina kazivanja o istoriji, religiji, književnosti, umetnosti… Knjiga „Tajna vekovnog blaga“ je knjiga o energiji i harmoniji. Knjiga „Lepota vekovnog stvaranja“ je knjiga o istoriji ljudskog duha.

Za sebe kaže: raduju me svi vidovi stvaranja, rad u samoći, društvo pametnih, srdačnih ljudi, lepi prizori, velike inspiracije, neočekivani susreti,..